De Mooiste routes

Wij hebben met veel plezier al enkele ritjes voor jullie gemaakt en twee mooie, verrassende routes voor jullie uitgestippeld. Afhankelijk van waar je wilt starten kunnen we je de volgende routes van harte aanbevelen.

Als je altijd digitaal de route bij je wilt hebben is het verstandig thuis al de fietsknoop.nl app te installeren op de mobiele telefoon. Met de gratis versie kun je de onderstaande routes opzoeken en op de telefoon bekijken.

Route 1 | 40 km | ca 2 - 3 uur

Deze route gaat door een afwisselend landschap van oude veenpolders, droogmakerijen en plassen. De meeste boeren zijn melkveehouders, want het land is te drassig voor akkerbouw. Nadat je de Westeinder hebt verlaten kom je met een pontje in Roelofarendsveen en rij je langs de oevers van het Braassemermeer. Ooit was vis vangen (zoals brasem) het enige dat mensen op de Braassemermeer deden. Nu ligt dat wel anders. Op zomerse dagen is het er vol surfers, zeilers, kanoërs en andere waterrecreanten. Langs de oevers zijn jachthavens, aanlegplaatsen en horecagelegenheden gekomen. 
Mocht je in tijdnood komen is de route onderweg eenvoudig in te korten.
 
Je kunt starten bij Patch of Heaven of bij Theetuin [H]eerlijk! 
 

Routenummer Fietsknoop 22970960

 

Jaagpad route | 45 km | ca 2 - 3uur

In deze fraaie route start vanaf Theetuin [H]eerlijk! en loopt langs de Amstel, de Kromme Mijdrecht en de kronkelende Meije en de Nieuwkoopse Plassen.

Het eerste gedeelte van de Jaagpadroute rijd je over jaagpaden uit de 16e en 17e eeuw. Het tweede gedeelte van de tocht gaat door het prachtige natuur- en recreatiegebied De Nieuwkoopse Plassen. Dit is een afwisselende route, met onderweg rivieren, kanalen, plassen en pittoreske dorpjes als Meije, Langeraar en Bilderdam

De gemeente Nieuwkoop is ontstaan op afgegraven veengronden en wordt gekenmerkt door weidse plassen, uitgestrekte polders en mooie natuurgebieden.
De Nieuwkoopse Plassen zijn vanaf de 16e eeuw ontstaan door vervening van het gebied. Veen werd op grote schaal weggebaggerd om te gebruiken als turf. Naast de plassen kent de omgeving van Nieuwkoop veel rietvelden, die vooral het oosten van het gebied een wijds en open karakter geven.

 
Route nummer Fietsknoop: 21365050
 

Deze routes op je mobiel

De opmars van het fietsknooppunten netwerk valt grotendeels samen met de opmars van de smartphone en de tablet in het dagelijks gebruik. Met de toenemende mogelijkheden van deze apparaten ontstonden er mogelijkheden dit fietsknooppunten netwerk online beschikbaar te maken voor gebruik onderweg.

De eerste fietsrouteplanners ontstonden op desktop websites en van daar uit werd al snel de overstap naar mobiele apparaten gemaakt. Inmiddels is mobiel gebruik zo ingeburgerd dat online planners nu ruim beschikbaar zijn.

We hebben een versie van de route uitgeprint voor jullie, maar het is ook heel handig om de Fietsknoop app vooraf op je telefoon te installeren. 

Met een gratis account kun je via de volgende QR-codes de routes op je mobiel bekijken.

qrcode_wijdeAa
Wijde Aa
qrcode_wijdeAa
Nieuwkoopse Plassen